NMK Sigdalsrally 2021
Etappebeskrivelse

Vi er stolte av å kunne tilby en «fornyet» utgave av Sigdalsrally.
Her kan du se hvilket etapper som skal kjøres og hvilke utfordringer som venter.


SS1 LETMOLIA - BINGEN 1 (9.58 KM)
Første bil kl. 09:30

En av Norges klassikere er i år tilbake med start øverst på Letmolia, slik at etappen kjøres nedover. Dette er motsatt vei av 2020 og mål blir nå ved hytta rett før
postkasse-stativet ved Bingen. Bare å glede seg!

Rask og bred etappe, med mye svingkombinasjoner og ikke minst mange blinde krøn der plassering av bil før du mister bakkekontakten blir avgjørende.

SS2 NYSETER - GRØNBU 1 (14.92 KM)
Første bil kl. 09:49

Kjent som Sigdalsrally sin mest krevende etappe. Ikke den lengste, men den med absolutt flest svinger, samt mye opp og ned. Starter i år fra Bingen-siden og kjøres over mot Lampeland, altså motsatt vei av tidligere år.

Avsluttes med bratt nedkjøring mot Grønbu og "flat out" mot mål.

SS3 DÅSET (7.66 KM)
Første bil kl. 10:24

Ny kort variant av etappen som ender opp langs Strandevatnet!

Starter i bakkene ovenfor Flesberg med smalere teknisk vei forbi Dåsettunet, før den kommer inn på gammel del kjent som Strandevatnet-etappen og avsluttes raskt og teknisk til mål rett bak Lyngdal Landhandleri.

SS4 FINNERUD - KORSBØEN (16.39 KM)
Første bil kl. 12:01

Løpets lengste etappe får man etter første serviceopphold.
Også denne etappen er motsatt vei av de senere versjonene. Starter oppover til Finnerud, før man bryter høyre før bakkene ned mot Krøderen, og får smal skogsbilvei mot Korsbøen. Avsluttes med full gass på bred vei ved åpne jorder mot mål langs Snarumselva.

SS5 MALMVEIEN (6.54 KM)
Første bil kl. 12:27

Malmveien har de siste årene blitt kjent som den etappen med mye is, men ingen brøytekanter. La oss se hva været sørger for i år. Det eneste som er sikkert er at denne korte etappen føles lang og at den har mange store krøn.

En etappe som krever god flyt for å ikke tape for mye tid.

SS6 LETMOLIA - BINGEN 2 (9.58 KM)
Første bil kl. 14:07

2. pass av klassikeren som i år er tilbake med start øverst på Letmolia, slik at etappen kjøres nedover. Dette er motsatt vei av 2020 og mål blir nå ved hytta rett før postkasse-stativet ved Bingen. Bare å glede seg!

Rask og bred etappe, med mye svingkombinasjoner og ikke minst mange blinde krøn der plassering av bil før du mister bakkekontakten blir avgjørende.

SS7 NYSETER - GRØNBU 2 (14.92 KM)
Første bil kl. 14:26

2. pass av Sigdalsrally sin mest krevende etappe. Ikke den lengste, men den med absolutt flest svinger, samt mye opp og ned. Starter i år fra Bingen-siden og kjøres over mot Lampeland, altså motsatt vei av tidligere år.

Avsluttes med bratt nedkjøring mot Grønbu og "flat out" mot mål.

SS8 JERPETON "POWER STAGE" (3.62 KM)
Første bil kl. 14:57

Jerpeton var tidligere noe lenger, men i år er den med for å få litt "nytt" på tidsskjemaet. Løpets korteste etappe, men vanskelige tempoendringer
gjør den likevel ikke lett.

Her gjelder det å klinke til når det skal kjempes om ekstra poeng!

Norsk Motor Klubb - "NMK Rallysystem"