NMK Sigdalsrally 2021
Etappebeskrivelse

Vi er stolte av å kunne tilby en fornyet utgave av Sigdalsrally. Her kan du se hvilket etapper som skal kjøres og hva du har som utfordring når Rally-NM 2021 kjøres i gang.

SS1 LETMOLIA - BINGEN 9.58 KM
Første bil kl. 09:30

En av Norges klassikere er i år tilbake med start øverst på Letmolia, slik at etappen kjøres nedover. Dette er motsatt vei av 2020, slik at mål nå blir rett før postkasse-stativet ved Bingen.

Rask og smal etappe, med mye svingkombinasjoner og ikke minst blinde krøn og løft der plassering av bil før du mister bakkekontakten blir helt avgjørende.

SS2 NYSETER - GRØNBU 14.92 KM
Første bil kl. 09:49

Kjent som Sigdalsrally sin mest krevende etappe. Ikke den lengste, men den med absolutt flest svinger og mye opp og ned. Starter i år fra Bingen-siden og kjøres over mot Lampeland, alså motsatt vei av tidligere år. Avsluttes med bratt nedkjøring mot Grønbu og "flat out" mot mål.

SS3 DÅSET 7.66 KM
Første bil kl. 10:24

Ny kort variant av etappen som ender opp langs Strandevatnet. Starter i bakkene ovenfor Flesberg med smalere teknisk vei forbi Dåsettunet, før den kommer inn på gammel del og avsluttes raskt og teknisk forbi blinde krøn og løft mot mål i Lyngdal.

SS4 JERPETON 3.62 KM
Første bil kl. 10:40

Vi vekker gamle minner! Jerpeton var tidligere noe lenger, men i år er den med for å få litt "nytt" på tidsskjemaet. Løpets korteste etappe, men vanskelige tempoendringer gjør den likevel ikke lett. Her gjelder det å klinke til!

SS5 FINNERUD - KORSBØEN 16.39 KM
Første bil kl. 12:08

Løpets lengste etappe får man etter første serviceopphold. Også denne etappen er motsatt vei av de senere versjonene. Starter oppover til Finnerud, før man bryter høyre før bakkene ned mot Krøderen og får smal skogsbilvei mot Korsbøen. Avsluttes med full gass på bred vei ved åpne jorder mot mål langs Snarumselva.

SS6 MALMVEIEN 6.54 km
Første bil kl. 12:34

Malmveien har de siste årene blitt kjent som den etappen med mest is, men ingen brøytekanter. La oss se hva vi får i år. Det eneste som er sikkert er at denne korte etappen føles lang og at den har mange store krøn man skal plassere seg på. En etappe som krever flyt for å ikke tape tid til vinneren, ettefulgt av nytt serviceopphold.

SS7 LETMOLIA - BINGEN 9.58 km
Første bil kl. 14:14

2. pass av klassikeren som i år er tilbake med start øverst på Letmolia, slik at etappen kjøres nedover. Dette er motsatt vei av 2020, slik at mål nå blir rett før postkasse-stativet ved Bingen.

Rask og smal etappe, med mye svingkombinasjoner og ikke minst blinde krøn og løft der plassering av bil før du mister bakkekontakten blir helt avgjørende.

SS8 NYSETER - GRØNBU 14.92 KM
Første bil kl. 14:33

2. pass av Sigdalsrally sin mest krevende etappe. Ikke den lengste, men den med absolutt flest svinger og mye opp og ned. Starter i år fra Bingen-siden og kjøres over mot Lampeland, alså motsatt vei av tidligere år. Avsluttes med bratt nedkjøring mot Grønbu og "flat out" mot mål.

SS9 DÅSET 7.66 KM
Første bil kl. 15:08

2. pass av denne nye korte og morsomme etappen som ender opp langs Strandevatnet. Starter i bakkene ovenfor Flesberg med smalere teknisk vei forbi Dåsettunet, før den kommer inn på gammel del og avsluttes raskt og teknisk forbi blinde krøn og løft mot mål i Lyngdal.

SS10 JERPETON "POWER STAGE" 3.62 km
Første bil kl. 15:24

2. pass. Jerpeton var tidligere noe lenger, men i år er den med for å få litt "nytt" på tidsskjemaet. Løpets korteste etappe, men vanskelige tempoendringer gjør den likevel ikke lett. Her gjelder det å klinke til!

Norsk Motor Klubb - "NMK Rallysystem"