NMK Sigdalsrally 2018
Rallysesongen starter i Sigdal lørdagFørstkommende lørdag innledes årets NM-sesong i rally. Rundt 75 biler stiller til start i Sigdalsrally i Buskerud, og etter at vinteren har kommet for fullt på Østlandet, meldes det om flotte forhold.


Som vanlig foran en sesongstart er det mange nyheter i norsk rallysport. Førere skifter klasser og andre skifter biler. Førere skifter kartleser og omvendt. En av favorittene i Sigdalsrally, Anders Grøndal fra Drammen kommer til start med både ny bil, en Ford Fiesta R5, og med svenske Miriam Walfridsson som ny kartleser.

Det er NMK Modum & Sigdal som er arrangør av NM-åpningen i år som i fjor. Løpet har også i år start, mål og base på Nerstad skole og samfunnshus, og totalt skal det kjøres sju fartsetapper. Det er meldt rundt 16 minusgrader på lørdag, og det er også godt med snø i løpsområdet sør for Krøderen, så alt ligger til rette for et skikkelig vinterrally.

I år skal det kåres fire norgesmestre i rally, og nytt av året er at fører og kartleser sammen kåres som mestere i sin klasse. Det er altså ikke egen klasse for kartlesere. Ellers er NM-klassene som i fjor.

Det er sju NM-runder i årets sesong. Tre på vinterføre og fire på barmark. NM-finalen er Rally Hedemarken i september.

I klassen for internasjonale biler med firehjulsdrift var Eyvind Brynildsen fra KNA Varna og hans kartleser Anders Fredriksson suverene i fjor. Med de starter ikke i Sigdalsrally.

Dermed må Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum finne seg i å være favoritt, selv om han stiller med en helt ny bil. Sammen med sin nye svenske kartleser Miriam Walfridsson stiller han med en Ford Fiesta R5.

Med samme type bil stiller hjemmefavoritten Frank Tore Larsen som kjører for arrangørklubben NMK Modum & Sigdal. Sammen med kartleser Torstein Eriksen var Larsen norgesmester i 2014 og han endte på 4. plass i fjorårets NM.

Fjorårets sølvvinner, Petter Kristiansen fra NMK Sør-Gudbrandsdal stiller også i år med sin Subaru Impreza og med Ole Kristian Brennum som kartleser.

Geir Helge Frøslid fra NMK Fluberg stiller også med sin Subaru for å forsvare fjorårets bronsemedalje.
En spennende debutant i denne klassen er Oscar Solberg (18), sønn av Henning Solberg, som nå tar steget opp fra ungdomsklassen med en Subaru Impreza. Oscar, som kjører for KNA Indre/Ytre Østfold, har med seg rutinerte Øyvind Beckstrøm i kartleserstolen.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det åpent foran NM-åpningen. Ingen av fjorårets medaljevinnere stiller i Sigdalsrally. Regjerende mester Marius Aasen satser i år i VM-klassen WRC2 i en Ford Fiesta R5 sammen med kartleser Veronica Engan. Fjorårets sølvvinner, Sindre Furuseth, satser også internasjonalt i DMACK cup i Storbritannia.

Norgesmesteren fra 2014, Steve Røkland fra NMK Gardermoen, stiller med sin Peugeot 208 R2 og må finne seg i å være favoritt. Han har med seg svenske Patrik Barth i kartleserstolen.

I nasjonal klasse for firehjulsdrevne biler stiller tittelforsvarer Bernt Kollevold og kartleser Ove Johnny Andersen med sin Toyota Celica ST205. Fjorårets sølvvinner, Stein-Erik Brynildsen fra NMK Gardermoen og kartleser Vemund Leivstad stiller også med sin Mitsubishi Lancer.

Ny i denne klassen er tidligere europamester i rallycross, Mats Lysen fra KNA Solør. Han gjør sin rallydebut i en Mitsubishi Lancer og med søster Lena Lysen i kartleserstolen.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler er ikke regjerende mester Jan Egil Halland påmeldt til Sigdalsrally. Det er imidlertid fjorårets sølvvinner og hjemmefavoitt Tom Kristian Lien fra NMK Modum & Sigdal. Han stiller også i år i sin VW Golf og med kona Hege Turvoll Lien som kartleser.

Fjorårets bronsevinner Edvall Martin Stenberg fra NMK Hadeland er også på plass med sin Ford Escort sammen med kartleser Trond-Håvard Østheim. Vidar Nordbø fra Kristiansand og Søren Snartemo fra NMK Konsmo, som begge har vært med å dominere denne klassen de siste årene, er også begge på plass. Nordbø i Volvo 240 og Snartemo i sin BMW M3.

Sigdalsrally har sin base, serviceplass, start og målgang ved Nerstad skole/samfunnshus på Prestfoss. De sju fartsetappen er velkjente, og den legendariske Letmolia kjøres også i år.

Løpet kan følges på www.sigdalsrally.no og www.radiomotor.no eller på Radio Modums FM-frekvens fra klokken 09.00. Løpets lengde: 240,84 km hvorav 94,03 km er fordelt på 7 fartsetapper.

Norsk Motor Klubb - "NMK Rallysystem"