NMK Sigdalsrally 2018

Beskrivelse av SS

[Sigdalsrally 2018][Sigdalsrally 2019]

SS1 og SS6 - Strandevann - Lengde 9.7 km - Første bil kl. 10:30

Det er en stund siden denne etappen er kjørt. Rask og bred vei fra start, går så over i en smalere trase med mange utfordringer for så å rette seg noe ut med relativt raske strekninger inn mot mål. Kjøres 2 ganger med målgang i Lyngdal. Mulighet for publikum til å gå inn fra start og mål. Brøytet parkering i Lyngdal med egen oppbrøytet gangvei ned mot mål. Det er også mulighet til å komme inn midtveis på etappen (Stuvestad grenda) ved Landerud og veien fra Flesberg over ved Dåset.

SS2 og SS7 Nysetra - Lengde 16.37 km - Første bil kl. 10:54

Starten går på Kvernan. Ved Grønnbu knekker det av 90 grader oppover lange bakker og svinger før den går over i svingete og tildels smal og krevende vei før det stuper nedover mot Dokka. Fra Dokka mot Nysetra er det svingete men også raske partier. Derfra går det nedover mot Bingen på rask fin vei. Nysetra er den lengste etappen og kanskje også den mest krevende, med stor hastighet nedover mot Bingen. Kjøres 2 ganger med start på Kvernan. Mange fine publikumsplasser, men det krever at du kjører inn før etappen stenger, alternativ er det fine publikumsplasser ved Grønnbu. Her er det brøytet parkering.

SS3 og SS Letmolia - Lengde 9.61 km - Første bil kl. 11:23

Dette er en Klassiker. Kanskje en av de flotteste vinterrally etappene i Norge. I år så utgår Nevra og starten er i krysset i Bingen. Letmolia er en etappe hvor kartleser og fører virkelig kjørt seg. En meget krevende etappe med mange svinger og hopp med vanskelige kombinasjoner. Etappen kjøres 2 ganger. Siste gangen som SS8 hvor Sigdalsrally vil avgjøres. Svært publikumsvennlig med parkeringsplasser både i Bingen og Letmolia.

SS 4 - Malmveien - Lengde 7.14 km - Første bil kl. 13:00

Den korteste etappen. En rask og publikumsvennlig etappe. Mange fine plasser ved mål på Skuterudflata og midt inne på etappa ved Overntjern og Butjern.

SS 5 Korsbøen - Finnerud - Lengde 14.14 km - Første bil kl. 13:26

Fin og morsom rallyetappe. Har blitt en klassiker i Sigdalsrally. En del raske strekninger, men også mange vanskelige kombinasjoner. Fra start er det mange raske partier før det går litt oppover mot veikrysset til Krødsherad. Dette partiet er litt smalere, men fin vei. Fra veidelet til Krødsherad er det raske partier med fine svingkombinasjoner opp mot Finnerud. Fra Finnerud bærer det stort sett nedover med fin vei og stor hastighet. Det siste partiet er det mye utforbakker ned mot mål. Mange fine plasser for publikum, men de må være tidlig ute før veien stenger. En mulighet er å kjøre inn fra Krødsherad til veidelet ned til Korsbøen.

SS 6 - Strandevann - Lengde 9.72 km - Første bil kl. 15:07

Samme som SS1

SS 7 - Nysetra - Lengde 16.37 km - Første bil kl. 15:31

Samme som SS2

SS 8 Letmolia - Lengde 9.61 km - Første bil kl. 15:54

Samme som SS3

Norsk Motor Klubb - "NMK Rallysystem"